www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 19 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини
На Дніпропетровщині позбудуться відлуння радянського минулого
Версія для друку Написати листа
На Дніпропетровщині позбудуться відлуння радянського минулого. В області вже ліквідували 82 пам’ятки та перейменували 742 вулиці. До 21 лютого голови міст, сіл та селищ мають подбати про 100% завершення цієї справи. Цього вимагає Закон України про декомунізацію. Подробиці обговорили на нараді першого заступника очільника області Олега Кужмана з керівниками міст та районів.

«Україна встала на новий шлях розвитку. Разом ми будуємо демократичну та сучасну державу, у якій немає місця для прославляння комуністичного тоталітарного режиму. Сьогодні ми маємо своїх народних героїв – письменників, діячів, захисників Батьківщини. Їх іменами ми можемо називати вулиці та зводити пам’ятники на їх честь. Наше завдання – перегорнути сторінку радянської історії якнайшвидше», – зазначив Олег Кужман.

Влада на містах має демонтувати пам’ятники та пам’ятні знаки, а також перейменувати райони, сквери, бульвари, вулиці, провулки та інші об’єкти, що нагадують про комуністичне минуле.

На сьогодні 100% впоралися з завданням у Жовтих Водах та Тернівці. Там перейменували 51 вулицю, проспект тощо та демонтували 3 пам’ятники. Найгірша ситуація у Дніпродзержинську, Вільногірську, Павлограді, Нікополі, Кривому Розі та Першотравенську, а також у Васильківському, Софіївському, Томаківському та Криворізькому районах.



На Дніпропетровщині позбудуться відлуння радянського минулого
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор