www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 19 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини району (ІІ квартал)
Чорнобиль
Версія для друку Написати листа
У світі є небагато назв, що відомі краще ніж „ЧОРНОБИЛЬ”. 30 років минуло від того часу, коли страшна біда прийшла в Україну, накривши її чорним смертельним крилом. Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами та дотепер вважається самою руйнівною в історії ядерної енергетики. Зупинити активне виверження радіоактивних речовин із зруйнованого реактора вдалося ціною масового опромінення тисяч ліквідаторів - пожежників, військовослужбовців та цивільних осіб. Постраждали, також, значне число мешканців районів, що піддалися радіоактивному забрудненню. На сьогодні на території Васильківського району проживає 274 особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них інваліди -29 осіб, ліквідатори 2 та 3 категорії 120 осіб, вдови померлих громадян, смерть яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи – 16 осіб.

Управління соціального захисту населення Васильківської райдержадміністрації забезпечує виплати компенсацій і пільг, передбачених законодавством цій категорії населення. Так, в 2016 році виплачено компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи 130 особам на суму 132,7 тис. грн., одноразової компенсації за шкоду здоров’ю, допомоги по втраті годувальника та щорічної допомоги на оздоровлення ліквідаторам-чорнобильцям 9 осіб на суму 6,2 тис. грн., компенсовано підприємствам витрати на додаткову відпустку 1 чорнобильцю ІІ категорії на суму 2,6 тис. грн., видано безкоштовних медикаментів на суму 2,8 тис. грн., надано пільг по комунальним послугам на суму 102,7 тис., планується надання санаторно-курортних путівок інвалідам-чорнобильцям. За кошти місцевого бюджету до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи у квітні 2016 року було надано матеріальну допомогу вдовам чорнобильців 16 чол. на суму 3200 грн. та одноразову матеріальну допомогу 5 ліквідаторам, які опинилися в складній (екстремальній) ситуації на суму 5,0 тис. грн.. В сучасних умовах не завжди вдається вирішити всі проблеми чорнобильців, але в подальшому будемо робити все можливе для вирішення питань суспільного захисту і підтримки людей, які ціною свого здоров’я і життя врятували від ядерного лиха не лише Україну, а й увесь світ.
26 квітня 2016 року в районному будинку культури відбудуться урочисті збори за участю керівництва району та чорнобильців з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, покладання квітів до пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, розташованого на території центрального парку с.Васильківка. Запрошуємо ліквідаторів, усіх постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та небайдужих жителів району прийняти участь у заходах, які мають розпочатися о 10-30 год. біля приміщення районного краєзнавчого музею, щоб відзначити цю чорну дату в історії України і всього світу та гідно вшанувати учасників цих подій 30-річної давності.
Управління соціального захисту населення Васильківської райдержадміністрації
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор