www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини
Відбулася нарада з головами сільських та селищних рад під головуванням голови Васильківської райдержадміністрації Літвінова С.П
Версія для друку Написати листа
На виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні

та заборону пропаганди їхньої символіки”

27 січня 2016 року відбулася нарада з головами сільських та селищних рад під головуванням голови райдержадміністрації Літвінова С.П.,за участю голови районної ради Т.Г.Мозгова, начальників структурних підрозділів РДА, голів та секретарів сільських та селищних рад, керівників комунальних підприємств району, директорів навчальних закладів району, директора Васильківського краєзнавчого музею, головного редактора газети «Васильківський вісник».
Розглядапися питання:
Про зміну механізмів заключення договору на постачання газу.
Щодо виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” від 09 квітня 2015 року №317-VIII.
Щодо питання оптимізації навчальних закладів району.
Мазанка Наталя Іванівна, старший майстер служби обліку Управління газового господарства надала роз`яснення, щодо квитанцій, які надходять поштою з газового управління. Верхня частина квитанція на сплату за використаний газ, а нижня спрощений варіант договору з абонентами, який після сплати рахунку стає дійсним. Можна підписати даний договір та передати до управління газового господарства контролерами. Але це проблематично, тому що контролери роблять обходи раз на три місяці.Тому як зауважив Сергій Петрович працівникам газового господарства необхідно співпрацювати з головами сільських та селищних рад.
Продовжив нараду голова РДА., який сказав що 26.01.2016 він був присутній на нараді в м.Дніпропетровську, яка проводилася з головами райдержадміністрацій, керівниками департаментів та управлінь ОДА, міськими головами Дніпропетровської області з питань виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” від 09 квітня 2015 року №317-VIII. Виходячи з цього спільно з головою районної ради Т.Г.Мозговою було прийняте рішення терміново провести сьогоднішню нараду. Також для упередження голів сільських та селищних рад від порушення Закону України.
На сьогодні в районі необхідно перейменувати 133 вулиці та прийняти рішення про демонтаж 7 пам`ятників та пам`ятних знаків. Пам`ятками історії займається Данилюк Н.І.,іх перелік переданий в міністерство культури. Питання пам`ятника Леніну та пам`ятної дошки Д.Ульянову яка є власністю Придніпровської залізниці, на сьогодні вирішується.
Строки виконання даного Закону України до 21 листопада голови сільських та селищних рад повині були провести громадські слухання,та винести питання на сесії, з 21 листопада по 21 лютого голови сільських та селищних рад приймають рішення по перейменуванню відповідним розпорядженням. Якщо до 21 лютого цього не буде виконано, то приймає рішення голова ОДА, своїм розпорядженням, так як старі назви залишити не можна тому що це буде порушенням закону.
Згідно Кримінального кодексу України частина перша "Стаття 436-1. Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів:
1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", -
карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.
2. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої"
Сергій Петрович дав доручення головному редактору районної газети Хорошилову С.П надати роз`яснення в наступному номері газети.
Гусак О.О юрист Васильківської районної ради зачитав для всіх присутніх роз`яснення до даного Закону України.
Керівник апарату райдержадміністрації Скульська Н.В зачитала відповідне розпорядження від 27.01.2016 №Р-28-/0/276-16 з метою забезпечення дотримання в районі вимог законів України.
Голова РДА звернувся до директорів шкіл допомогти сільським та селищним радам з проведенням громадських слухань(надати пропозиції назв вулиць, провулків) і зробити це в найближчі дні.
Наступним був виступ голови районної ради, яка звернулася до голів з пропозиціями щодо громадських слухань, можливо в цьому допоможуть вчителі та учні старших класів, які допоможуть опитати населення, або підготувати спеціальні анкети, які б могли рознести жителям поштарі. Врахувати при перейменуванні вулиць, такі варіанти як назву «Героїв Небесної сотні», та в селищах де жили загиблі учасники АТО, назвати вулиці їхніми прізвищами.
Щодо питання оптимізації навчальних закладів району слово взяла Миколенко С.М. -начальник фінансового управління, яка сказала, що в минулому році на одного учня фінансування було в сумі 8900,00грн., в 2016 планується по Васильківці майже 12000 тис.грн. Але є в районі школи, які планується в подальшому оптимізувати, тобто не закрити, а наприклад понизити в ступені. 8 шкіл району недоотримують кошти освітньої субвенції, так як в інших школах витрати перевищують заплановані.
Начальник відділу освіти молоді та спорту РДА надав пропозиції щодо оптимізації Воскресенівської СЗШ, якщо учнів старших класів возити до Великоолександрівського НВК, то залишиться в школі 11 учнів, тому не доцільно утримувати 2 школи. Ульянівську СЗШ понизити в ступені до початкової школи, таким чином знизити соціальну напругу, бо там не має дитячого садка, а учнів старшик класів підвозити до Васильківського НВК №1, та Васильківської СЗШ №2. З вересня в Миколаївській СЗШ буде навчатись приблизно 44-46 учнів , таку школу треба понизити в ступені, дітей підвозити в Дубовиківську СЗШ.
Найближчим часом разом з головами сільських та селищних рад, та директорами шкіл, планується виїзд до Петропавлівського району для вивчення досвіду щодо переведення котелень бюджетної сфери на альтернативні види палива.
До кінця навчального 2015-2016 року будуть вирішені питання закриття та пониження в ступені деяких шкіл району.
Головам сільських та селищних рад з метою забезпечення дотримання в районі вимог законів України виконати розпорядження голови райдержадміністрації від 27.01.2016 №Р-28-/0/276-16
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор