Васильківський район
www.vasilk-rn.dp.gov.ua


28 січня 2016 року на чолі заступника голови комісії з питань координації взаємодії суб'єктів соціальної роботи із сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах –заступника начальника управління соціального захисту населення та за участі керівників: районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей райдержадміністрації, сімейного лікаря КЗ Васильківського ЦПМСД, головного спеціаліста відділу освіти молоді та спорту, психолога КВІ, відбулося чергове засідання районної комісії з питань координації взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах

    Комісія проводиться з метою здійснення координації взаємодії між суб’єктами соціальної роботи із сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та комплексного вирішення проблемних питань сімей, які опинилася в складних життєвих обставинах.
    На даний час назріли термінові питання щодо прийняття рішення про соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та розподілення функцій кожного суб’єкта стосовно вирішення складних життєвих ситуацій сімей. Тож серед розглянутих питань, зокрема порушувалися питання щодо виявлених сімей суб’єктами соціальної роботи, обстеження та взяття на облік 5 сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, з них сім’я загиблого учасника АТО. Обстежено та складено первинну оцінку потреб сімей. Членами комісії узгоджено комплексне вирішення проблемних питань сімей, які не в змозі подолати їх самостійно та потребують сторонньої допомоги.
    Прийнято рішення про зняття з обліку 3 сімей, які подолали складні життєві обставини.
    На виконання Доручення про виконання рішення районної комісії з питань координації взаємодії суб'єктів соціальної роботи із сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах № 9 від 17 грудня 2015 р., надана інформація службою у справах дітей щодо притягнення до адміністративної відповідальності 1 батька. Спеціалістами центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведена робота в напрямку усвідомленого, відповідального ставлення до виконання опікунами своїх обов’язків по відношенню до підопічних, проведені консультації, бесіди з питань підвищення виховного потенціалу опікунів. Відповідно до Протоколу скориговані плани роботи соціального супроводу сімей, які опинилися у СЖО.
    На 28.01.2016 року на обліку у Васильківському РЦСССДМ перебуває 19 сімей (в них виховується 27 дітей), як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах. З них 19 сімей (в них виховується 27 дітей) перебувають на соціальному супроводі.
    У підсумку засідання прийнято відповідні рішення, а окремим службам району рекомендовано здійснювати в повному обсязі заходи щодо подальшої роботи із сім’єю або особою, які опинилися в складних життєвих обставинах та подальшої мінімізації або подолання складних життєвих обставин.

    Директор районному центрі соціальних
    служб для сім’ї, дітей та молоді Л.В. Усік