www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини району (ІІ квартал)
Відбулася чергова колегія райдержадміністрації
Версія для друку Написати листа
23 грудня 2015 року в Васильківській райдерадміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Сергія Петровича Літвінова відбулася чергова колегія райдержадміністрації, в роботі якої взяла участь голова Васильківської районної ради Тетяна Григорівна Мозгова, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, апарат райдержадміністрації керівники підприємств та установ району.

Про погодження районного бюджету на 2016 рік доповіла начальник фінансового управління С.М.Миколенко:
Обсяг дохідної частини загального фонду районного бюджету на 2016 рік, визначений з урахуванням усіх факторів впливу на зміну обсягів надходжень, становить 18 010,8 тис. грн., що на 3 009,7 тис.грн, або на 20,0 відсотка більше показника, затвердженого на 2015 рік.
Крім власних доходів, в районному бюджеті по загальному фонду запланована базова дотація , що одержується з державного бюджету в сумі 7 214,6 тис. грн.
Субвенції з державного бюджету –150 588,2тис. грн.: в т.ч;
- освітня субвенція 34 555,9 тис.грн;
- медична субвенція 7 427,2 тис.грн;
на здійснення програм соціального захисту – 108 605,1тис. грн.;
Інші додаткові дотації з обласного бюджету 5089,8 тис.грн.
Видатки на заробітну плату працівників установ, які фінансуються за рахунок коштів районного бюджету, обраховано виходячи із штатної чисельності працюючих станом на 01 жовтня 2015 року та відповідно до розміру мінімальної заробітної плати, визначеної проектом Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік”, а саме: з 01 січня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати становить 1378 грн, з 01 травня 2016 року – 1450 грн, з 01 грудня 2016 року – 1550 грн.
При розрахунку видатків на оплату енергоносіїв та комунальних послуг по головних розпорядниках коштів районного бюджету враховано діючу ціну на енергоресурси.
Видатки по галузі Освіта раховані на утримання 24 установ, фінансування яких в поточному році буде проводитися за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету, субвенцій з сільських, селищних рад на утримання об’єктів спільного користування, власних коштів районного бюджету
У цілому загальна сума видатків загального фонду по галузі у 2016 році складає 42 892,1 тис.грн.
В цілому загальна сума видатків загального фонду районного бюджету на утримання закладів та здійснення програм по галузі “Охорона здоров’я” у 2016 році складає 7 488,0 тис.грн, в тому числі за рахунок медичної субвенції з державного бюджету – 7 427,2тис.грн.
Видатки загального фонду по зазначеній галузі пропонується включити до проекту районного бюджету у загальній сумі 108 732,0 тис.грн, у тому числі
за рахунок субвенцій з державного бюджету управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації – 106 738,7 тис.грн.
По галузі “Культура і мистецтво” за рахунок коштів районного бюджету здійснюються видатки на утримання 5 установ, видатки по галузі за загальним фондом визначені у сумі 3069,3тис.грн.
Видатки на утримання районної ради включено у сумі 2 183,8 тис.грн.
за КТКВ 250404 “Інші видатки” – на оплату членських внесків органів місцевого самоврядування у сумі 2,0 тис. грн.
Про хід виконання Програми зайнятості населення Васильківського району на період до 2017 року доповіла Сімонова Антоніна Миколаївна, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Так, на теперішній час в районі діє 52 колективних договори, якими охоплено близько 2600 працюючих.
На протязі 2015 року до управління соціального захисту населення звернулися 34 керівника підприємств, установ, організації по питанню надання консультацій по проведенню колективно-договірної роботи. Із даних підприємств, установ, організацій 25 колективних договорів перевірено та зареєстровано.
За оперативними даними розмір середньомісячної заробітної плати по району за січень-листопад 2015 року становив 2503,73 грн., що на 3,1% більше проти відповідного періоду минулого року.
По галузі “Сільське господарство” – 2588,16 грн., що майже на 13% більше проти 2014 року.
Особлива увага приділяється особам, які переміщені із тимчасово окупованих територій (Луганська та Донецька області, АР Крим). Станом на 22.12.2015 року на території району зареєстровано 1232 таких осіб, яким згідно постанови КМУ №505 від 01 жовтня 2014 року видано довідки про взяття на облік в тому числі: 1130 сімей, 101 дитина, 53 інваліда, 972 пенсіонера, 106 працездатних осіб.
При видачі довідки з переселенцями проводиться роз’яснювальна робота, надаються консультації стосовно працевлаштування. З початку проведення АТО до районного центру зайнятості звернулося 30 осіб – переселенців, із них статус безробітного отримали 22 чоловіка, працевлаштовані 7 осіб, брали участь у громадських роботах 5 осіб, 1 пройшов перенавчання за професією «перукар», отримували допомогу 6 чоловік.
Всього надано переселенцям з початку року допомогу на покриття житлово-комунальних послуг на суму 2826,0 тис. грн.
Також велика увага приділяється учасниками антитерористичної операції (всього 156 осіб), які перебувають на обліку в управлінні соціального захисту населення, проводяться заходи:
- один з учасників АТО пройшов професіональну реабілітацію на базі Васильківського районного спортивно-технічного клубу і отримав посвідчення водія категорії С, Е (кошти державного бюджету 1800 грн.);
- направлено на психологічну реабілітацію 5 чоловік;
- оздоровлено в санаторіях України 3 чоловіка;
- виплачено матеріальну допомогу для поліпшення соціально-побутових умов 39 чоловікам на суму 41,0 тис. грн.;
- оздоровлено 10 дітей учасників АТО на суму 49,4 тис. грн.;
- відшкодовано батьківську плату в дитячих дошкільних закладах –
16 дітей на суму 3,45 тис. грн., в загальноосвітніх закладах учням 5 – 11 класів 27 чоловік на суму 4,48 тис. грн.;
- виплачено матеріальну допомогу у сумі 30 тис. грн. на придбання будматеріалів матері загиблого учасника АТО.
Сивюк Світлана Володимирівна – головний спеціаліст сектору економічного розвитку і торгівлі доповіла по проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Васильківського району на 2016 рік.
У рамках розвитку аграрного сектору заплановані заходи щодо підтримки виробництва сільськогосподарських культур, підвищення їх урожайності, удосконалення структури посівів.
Валовий збір зернових та зернобобових культур по всіх категоріях господарств прогнозується в обсязі 173,4 тис. тонн (102,1% до обсягів 2015 року).
На протязі 2016 року планується реалізація ключових інфраструктурних проектів; поліпшення житлових умов громадян; будівництво та реконструкція об’єктів життєзабезпечення.
Обсяг капітальних вкладень у наступному році планується на рівні 42,0 млн. грн.
На протязі наступного року планується переобладнання будівлі колишньої молочної кухні Васильківської центральної лікарні під багатоквартирний житловий будинок для лікарів загальної практики сімейної медицини.
Проведення капітального ремонту насосної станції ІІ підйому Вовчанського водозабору, дасть змогу систематично забезпечувати питною водою жителів селища Васильківка.
Буріння 2 розвідувально-експлуатаційних свердловин забезпечить водопостачанням близько 2,0 тис. населення сіл Дубовики і Медичне.
На протязі року планується провести ремонт 6,0 тис.кв.м доріг комунальної власності.
За рахунок коштів місцевого бюджету продовжити реконструкцію вуличного освітлення в сел.Васильківка.
В наступному році розмір середньомісячної заробітної плати складе 2600,0 грн. Фонд оплати праці становитиме 96,7 млн.грн., що на 2,9 % більше 2015 року.
У сфері зайнятості планується забезпечити працевлаштування 610 осіб, зареєстрованих у центрі зайнятості, забезпечити професійною підготовкою 205 осіб, залучити до оплачуваних громадських робіт 245 безробітних. Сприяти створенню нових робочих місць та стимулювати роботодавців до збереження існуючих робочих місць.
Для підвищення соціального захисту незаможних верств населення буде:
забезпечено своєчасність нарахування та проведення 100% виплат допомоги сім’ям з дітьми, інвалідам, малозабезпеченим сім’ям;
надання адресної матеріальної допомоги найбільш вразливим верствам населення;
забезпечення надання субсидій на оплату енергоносіїв та житлово-комунальних послуг;
забезпечення 95 осіб з обмеженими фізичними можливостями засобами реабілітації;
відшкодування витрат за встановлення телефонів 2 інвалідам І та ІІ груп;
надання соціальних послуг громадянам різних категорій відповідно до чинного законодавства;
надання соціальної підтримки тимчасово переміщеним особам із східних областей України та Республіки Крим.
Робота органів Пенсійного фонду у 2016 році буде спрямована на забезпечення своєчасної виплати пенсій громадянам у порядку і розмірах, визначених законодавством.
Прогнозується забезпечити надходження до бюджету Пенсійного фонду в розмірі 58,9 млн. грн., забезпеченість власними коштами складе 25%;
Середній розмір пенсій планується в розмірі 1600,0 грн.
Головними напрямами у сфері охорони здоров’я буде сприяння зміцненню стану здоров’я та збільшенню тривалості життя населення через забезпечення доступної кваліфікованої медичної допомоги, профілактику та раннє виявлення захворювань.
В рамках реалізації програми розвитку освіти головним напрямом буде створення умов для здобуття якісної та доступної освіти, впровадження суспільної моралі і духовності в освітній процес, зміцнення матеріальної бази освітніх закладів. У 2016 році передбачається:
забезпечення 100-відсоткового безперебійного перевезення учнів та педагогічних працівників навчальних закладів до місця навчання, роботи і у зворотньому напрямку.
100% забезпечення учнів загальноосвітних шкіл підручниками та навчальною літературою;
забезпечення навчальних закладів комп’ютерною технікою, оснащення предметними кабінетами.
Відкриття 2 навчально-виховних комплексів на базі Чаплинської та Ульянівської НСЗ, забезпечить збільшення охоплення дітей дошкільною освітою.
В рамках підвищення престижу сім’ї, забезпечення реалізації права дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, виховуватись у сімейному оточенні у наступному році планується:
створити одну прийомну сім`ю, в яку влаштувати 1 дитину;
усиновити 1 дитину;
провести 80 профілактичних рейдів «Діти вулиці».
Про проект районної Програми охорони навколишнього природного середовища Васильківського району на 2016-2020 роки доповіла начальник відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства – головний архітектор району Заїка О.М.
Фінансове забезпечення реалізації заходів, передбачених Програмою, базується на основі чинного законодавства із залученням коштів:
обласного фонду охорони навколишнього природного середовища 8 360,0 тис. грн;
місцевого бюджету 2 370,0 тис. грн;
кошти підприємств – 130,0 тис. грн.
Орієнтовно загальний обсяг фінансування програми – 50 860,0 тис. грн.
У результаті виконання Програми очікується: зниження рівня забруднення природного середовища; підвищення екологічної безпеки на території району; зменшення надходження забруднюючих речовин у водні об`єкти району; поліпшення екологічного стану порушених земель, запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів та зниження до допустимого рівня негативного впливу на території і об’єкти; зменшити шкідливий вплив побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров'я людини; очищення території населених пунктів від забруднення побутовими відходами; покращення санітарного стану та проведення озеленення населених пунктів; підвищення рівня екологічної свідомості населення.
З проектом Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Васильківського району на 2016-2018 роки також ознайомила начальник відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства – головний архітектор району Заїка О.М. яка зауважила, що Програма спрямована на розв’язання проблем житлово-комунального господарства району, забезпечення споживачів послугами необхідного рівня та якості, відповідно до встановлених нормативів і національних стандартів.
Для досягнення мети реформування галузі необхідно вирішити питання щодо:
підвищення якості житлово-комунальних послуг;
запровадження стовідсоткового обліку наданих комунальних послуг;
підвищення ефективності використання енергоносіїв, зниження енергоємності виробництва, підвищення енергоефективності будинків;
вирішення екологічних, санітарних проблем в районі.
Фінансове забезпечення, заходів Програми передбачене наступне:
кошти державного бюджету передбачені на реформування і розвиток житлово-комунального господарства становлять 13,6 млн.грн з них:
кошти державного бюджету-3,9 млн грн;
кошти обласного бюджету -1 млн;
кошти місцевого бюджету- 8,7млн грн;
кошти підприємств- 15тис.грн.
Далі був виступ директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л.В.Усік, яка звітувала про виконання районної комплексної програми " Соціальна підтримка сімей на 2011 – 2015 роки "Васильківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді "
В рамках роботи спеціалізованої служби "Соціальної підтримки сімей» суб'єктами соціальної роботи із сім'ями у 2015 році було виявлено та складено первинну оцінку потреб у 41 сім`ї, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, які не в змозі самостійно подолати проблеми і потребують сторонньої допомоги. За звітній період на соціальному супроводі перебувало 60 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в яких виховується 134 дитини. З позитивним результатом знято із соціального супроводу 40 сімей. За звітній період надано 5060 соціальних послуг.
На соціальному супроводі постійно знаходяться всі сім'ї, в яких проживають ВІЛ-інфіковані діти.
З метою забезпечення надання належного рівня соціального захисту та підтримки окремим громадянам та сім’ям, які приїхали на тимчасове перебування в район, спеціалісти центру надали підтримку п`ятьом родинам.
Надаються соціальні послуги молоді, яка звільнилася з місць позбавлення волі, так у цьому році надано послуг 2 особам.
На базі Центру створено спеціалізоване формування "Мобільний консультативний пункт соціальної роботи в сільській місцевості". Фахівці Центру проводять профілактичні заходи з сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Працівниками центру здійснюється контроль за цільовим використанням допомоги при народженні дітей та забезпеченням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей шляхом проведення вибіркового обстеження сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. За 2015 рік обстежено 7 сімей.

На місцеві центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді покладені завдання щодо організації надання допомоги сім’ям учасників АТО. Зокрема,
проведення соціального інспектування таких сімей з метою вивчення їх потреб та визначення видів соціальної допомоги, яких вони потребують. Проведено інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо спектра послуг, які надаються учасникам антитерористичної операції та членам їх родин. Під час надання соціальної допомоги сім’ям учасників АТО, значна увага приділяється психологічній підтримці. Центром взято під соціальний супровід 1 сім’ю учасників АТО, в ході якого надано 44 комплексних соціальних послуг.
В районі створено 2 дитячих будинки сімейного типу (в яких виховується 14 дітей-вихованців) та 7 прийомних сімей (в яких виховується 15 прийомних дітей), які взяли на спільне проживання та виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі вони перебувають на постійному соціальному супроводженні фахівцями Центру. В ході супроводження проводяться бесіди щодо особливостей фізичного та психологічного розвитку дітей на різних вікових етапах, обговорюються проблеми налагодження позитивного мікроклімату та взаємостосунків в родинах. Один раз на квартал на базі Центру проводяться засідання групи взаємопідтримки прийомних батьків та батьків-вихователів з метою підвищення їхнього виховного потенціалу. До роботи залучаються спеціалісти служби у справах дітей, відділу освіти, лікарні, управління соціального захисту населення, сімейний психолог з м. Дніпропетровська.
Не залишаються без уваги діти та молодь з вадами здоров’я. Щороку проводиться у районі І тур обласного фестивалю творчості дітей та молоді з вадами здоров’я " Повір у себе, і в тебе повірять інші". До здійснення соціальної роботи на волонтерських засадах залучено 16 осіб з числа учнівської, студентської молоді та педагогів.
Згідно програми, у районі проводяться благодійні акції для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах: "Урок", "Серце віддаю дітям", "Злагода в сім'ї – добробут у державі!", "Привіт, малюк!".
Загалом у 2015 році в рамках діяльності програми проведено 36 групових заходів (лекції, бесіди, тренінги), надано до 6000 індивідуальних послуг різного соціального спрямування, розповсюджено 50 екземплярів плакатів та 1500 екземплярів буклетів соціальної тематики.
Профінансовано та використано коштів у сумі 1500 грн. (заплановані згідно програми 20000 грн.). В зв’язку з закінченням терміну дії Програми були зняті з контролю, а нові проекти Програм погоджені
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор