www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини
На Дніпропетровщині відлига: рятувальники закликають рибалок не виходити на лід
Версія для друку Написати листа
У Дніпропетровській області після сильних морозів – різке потепління. Сезон риболовлі продовжується, проте рятувальники закликають прихильників зимового хобі тимчасово утриматися від виходу на лід. Через перепади температури крига на водоймах втрачає міцність, а отже підвищується вірогідність нещасного випадку. Про правила безпеки під час риболовлі нагадали в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації.

У відлигу після перших сильних морозів лід стає тонким, і виходити на нього не можна. Безпечний лід – прозорий, білого кольору - вдвічі крихкіший. Найнебезпечніша крига утворюється зі снігу, який замерз.

Тонший лід завжди поблизу очерету та на течії. Над великими глибинами він утворюється пізніше і тому менш міцний. У гирлах річок і струмків, під мостами, у вузьких протоках крига часто буває ненадійною протягом всієї зими.

Вирушаючи на риболовлю, слід взяти з собою палицю. Постукуючи нею перед собою, можна заздалегідь виявити слабкий лід. Ні в якому разі не перевіряйте його міцність ударом ноги.

З собою необхідно мати міцну мотузку довжиною 10-15 метрів з великою глухою петлею на кінці і вантажем. Вантаж допоможе закинути шнур до того, хто провалився у воду. Петля потрібна, щоб потерпілий міг надійніше триматися.

Пересуватися по льоду краще засвітла і повертатися назад тим же маршрутом, яким прийшли. Відстань між людьми має бути 3-4 метри. Небезпечно їздити на риболовлю одному. Виїзд на лід на автомобілях категорично заборонений.

Ящик краще нести на одній лямці - у разі потреби так легше від нього звільнитися. На риболовлю обов'язково слід брати з собою мобільний телефон, щоб за необхідності швидко викликати допомогу.

Не можна бурити багато лунок на обмеженому просторі, на темному або тонкому льоду. На риболовлі не слід вживати спиртне. Думка, що алкоголь зігріває – помилкова. Натомість з'являється більше шансів замерзнути або провалитися під лід.


Пробивати багато лунок близько одна від одної небезпечно.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор