www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини району (ІІ квартал)
РОЗШИРЕНА НАРАДА ГОЛОВИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ 26 ЛЮТОГО 2016 РОКУ
Версія для друку Написати листа
За ініціативою голови Васильківської райдержадміністрації С.П.Літвінова 26 лютого 2016 року, спільно з головою районної ради Т.Г.Мозговою була проведена розширена нарада Васильківської РДА з питання «Функціонування професійної освіти в районі в сучасних економічних умовах». Нарада проводилася в професійно-технічному училищі №74. На нараду були запрошені директор науково-методичного центру Професійно Технічної Освіти В.М.Василиненко, викладачі навчального відділення №2, яке знаходиться в с.Миролюбівка Синельниківського району, депутат обласної ради В.А.Дубовик, який є також головою СФГ «Україна-2000», голова СФГ «Павлівське» О.В.Гусак, інші керівники фермерських господарств району, в.о.начальника відділу Держгеокадастру у Васильківському районі О.М.Миршавка, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації О.П.Прогонний, директор районного центру зайнятості І.В.Куценко, начальник Східно-Дніпровської ОДПІ ГУДФС у Дніпропетровській області О.І.Лосєв, головний державний інспектор з питань комунікаційного супроводження Східно-Дніпровської ОДПІ ГУДФС у Дніпропетровській області Н.М.Форостініна, заступник генерального директора з економіки Демуринського ГЗК, голови сільських селищних рад, директори шкіл району.

О 9.00 в Павлівській СЗШ відбулося відкриття меморіальної дошки присвяченої пам`яті загиблому учаснику АТО Карасю Роману Валентиновичу, який був випускником школи. На заході виступили голова райдержадміністрації С.П.Літвінов, голова районної ради Т.Г.Мозгова, сільський голова В.М.Горобець а також начальник штабу 37 окремого мото-піхотного батальйону 56 окремої механізованої бригади полковник І.Є.Лапін та керівник розвідувального підрозділу цього ж батальйону Д.Р.Мусаєв, побратим Романа, позивний «Савур», з якими він захищав нашу неньку Україну. Присутні не могли стримати сліз, від тих зворушливих слів про героя, про повернення Романа в рідну школу пам`ятною дошкою. Тепер для нього буде лунати шкільний дзвоник та дитячий сміх на подвір`ї школи. Звучали слова подяки батькам, вчителям, які виростили справжнього патріота та сина своєї рідної України.
Потім більшість присутніх вирушили до с.Шев`якіно в професійно-технічне училищі №74. Розпочалася нарада з екскурсії, яку провів для учасників та гостей директор училища О.М.Миронець. Всі гості та учасники ознайомилися з навчально-матеріальною базою училища, були в аудиторіях, їдальні, гуртожитку. Були приємно вражені тим, що студенти можуть не тільки навчатися, а й розвиватися фізично в училищі є тренажерний зал, гурток картингістів. Трудове навчання проходить на господарській території училища, де студенти доглядають за поросятами, телятами, вівцями, навіть є три страуси.
Розпочалася нарада з виступу директора професійно-технічного закладу № 74 О.М.Миронця «Функціонування професійної освіти в районі в сучасних економічних умовах».
За період існування училище підготувало понад 45 тисяч кваліфікованих робітників. Сьогодні училище — сучасний навчальний заклад з хорошою оснащеністю, кваліфікованими кадрами, належними побутовими умовами. Все це сприяє ефективному навчанню, підготовці знаючих свою справу кадрів.
За рейтингом Міністерства освіти та науки України у 2008 році училище увійшло в число 100 кращих ПТНЗ України.
Професійно-технічне училище № 74 є державним професійно-технічним навчальним закладом другого атестаційного рівня, який забезпечує реалізацію потреб громадян у професійно-технічній освіті, оволодінні робітничими професіями, спеціальностями та кваліфікацією. Училище здійснює підготовку робітників, як правило, з числа випускників загальноосвітніх навчальних закладів на основі базової чи повної загальної середньої освіти, а також підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників і незайнятого населення відповідно до їх інтересів, здібностей і стану здоров’я.
Ліцензований обсяг прийому складає 560 осіб. За напрямками економічної діяльності училище здійснює, у межах ліцензованого обсягу, підготовку кваліфікованих робітників для галузей сільського господарства, автомобільного транспорту та побуту.
Основними замовниками робітничих кадрів є сільськогосподарські та промислові підприємства Васильківського та Синельниківського районів як державної, так і не державної форм власності, а саме, фермерські господарства, приватні та комунальні підприємства.
Наступним виступив директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти В.М.Василиненка, який наголосив, що стратегія розвитку як всієї системи ПТО, так і ПТУ № 74 є інноваційною. Саме вона формує інноваційну культуру, позитивно впливає на якість професійної діяльності педагогічних працівників, розширює інноваційне поле освітнього середовища у навчальному закладі. Творчий потенціал колективу, педагогічний та методичний досвід спрямовується на інноваційний розвиток навчального закладу. Педагогічний колектив ПТУ № 74 завжди йде в авангарді сучасної професійної освіти і є творцем обласного передового педагогічного досвіду. Викладачі училища є авторами педагогічних майстер-класів, електронних посібників та підручників, збірників навчальних кейсів, інтегрованих уроків та дидактичних матеріалів професійного спрямування, ряду статей в освітянські журнали, тощо.
Постійне підвищення іміджу та рейтингу училища здійснюється за рахунок участі у виставках конкурсах, майстер-класах, інтернет – заходах.
Протягом 2011 – 2015 років училище є активним учасником всеукраїнських та міжнародних освітянських форумів.
Зі змінами в податковій реформі ознайомила головний державний інспектор з питань комунікаційного супроводження Східно-Дніпровської ОДПІ ГУДФС у Дніпропетровській області Н.М.Форостініна.
З питання інвентаризації земель Васильківського району доповіла в.о.начальника відділу Держгеокадастру у Васильківському районі О.М.Миршавка. Також виступив заступник генерального директора з економіки Демуринського ГЗК О.В.Федосеєв щодо розширення виробництва та створення нових робочих місць. Регіональний менеджер по Дніпропетровські області ТОВ «Агропромислова компанія «Маїс» І.Д.Дудник зобов`язався надати училищу посівний матеріал кукурудзи на 10 гектарів. Голова СФГ «Павлівське» О.В.Гусак запевнив, що як голова фермерського господарства завжди надавав та буде надавати спонсорську допомогу училищу. Депутат обласної ради В.А.Дубовик, який разом з іншими керівниками фермерських господарств подарував училищу нову побутову техніку а саме: холодильник «Норд», морозильну камеру, водонагрівач, мікрохвильову піч, кухонний комбайн на суму 20 000 тисяч гривень.
Завершуючим були виступ голови районної державної адміністрації С.П.Літвінова, який зауважив, що в гості не йдуть з пустими руками, тому голови сільських та селищних рад подарували дітям 13 м`ячів.
Голова РДА наголосив, що для спільного вирішення проблем освітньої галузі такі наради дуже актуальні, тому наради такого формату будуть проводитися і надалі.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор