www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини району (ІІ квартал)
ЗАХОДИ ДО 30-РІЧЧЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ
Версія для друку Написати листа
ЗАХОДИ ДО 30-РІЧЧЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Заходи розпочалися в Районному Васильківському краєзнавчому музеї де зібралися ліквідатори Васильківського району представники районної влади, підприємства та організації на чолі з керівниками, ветерани, жителі селища, школярі.
Відкрив мітинг голова Васильківської селищної ради С.В.Павліченко, який надав слово заступнику ветеранської організації В.Ф.Стовпаку, який сказав слова вдячності тим героям, які віддали своє здоров`я, а багато з них і життя, рятуючи рідну землю від техногенної катастрофи. Всі разом вшанували хвилиною мовчання пам'ять про співгромадян, які загинули від чорнобильського лиха.
Потім відбулася церемонія покладання вінків до пам’ятника ліквідаторам на честь героїв – ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. По обидві сторони пам`ятника стояли учні шкіл з портретами ліквідаторів, яких вже немає серед нас.
Всі присутні колоною вирушили до Районного будинку культури де присутнім був продемонстрований документальний фільм про ліквідаторів Васильківського району, які померли.
Вклонилися світлій пам’яті земляків-ліквідаторів та сказали слова вдячності тим, хто здолав атомне лихо, врятувавши світ від знищення, перший заступник голови райдержадміністрації В.М.Варакута, заступник голови районної ради В.І.Кравець, заступник генерального директора ТОВ Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат Г.П.Охват, представник спонсора, керівництво якого надало кошти на виготовлення медалей в суммі 10 тисяч гривень.
Вони нагородили ювілейними медалями до 30- річчя Чорнобильської трагедії 79 присутніх ліквідаторів.
Заступник голови ГО «Союз-Чорнобиль-Україна» М.Г.Прибор зазначив, що ціною власного життя ліквідатори захищали не лише рідну землю і народ України, а й усе людство, з честю і гідністю виконавши свій обов’язок. Щемом і болем відізвались у серцях присутніх спогади про недалеке минуле, коли у Чорнобилі тисячі людей з різних куточків України вступили у смертельний двобій з радіацією - незримим ворогом.
Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про жителів Васильківщини, земляків, які загинули від чорнобильського лиха.
Районний військовий комісар В.О.Корховий зачитав наказ «Про присвоєння звання полковника офіцерам запасу та звання старшого прапорщика сержантам та рядовим запасу»
Аматори Васильківщини, народний ансамбль «Гармонія», хор ветеранів подарували присутнім музичні вітання на тематику техногенної катастрофи.



Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор