www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини району (ІІ квартал)
Партнерство влади та бізнесу
Версія для друку Написати листа
Партнерство влади та бізнесу

Невід'ємною складовою ринкової економіки є мале підприємництво, як найбільш масова і динамічна форма підприємницької діяльності. Малий бізнес сприяє формуванню конкурентного середовища, робить вагомий внесок у вирішенні проблеми зайнятості та наповненні дохідної частини бюджету.
Станом на 01.01.2016 року в районі зареєстровано 326 малих підприємств, в яких зайнято 1435 осіб та 880 фізичних осіб-підприємців. Питома вага продукції реалізованої малими підприємствами у 2015 році склала 88% в загальному обсязі виробництва.
Таким чином, мале підприємництво відіграє важливу роль у вирішенні соціально-економічних питань Васильківського району.
В межах реалізації Програми розвитку малого підприємництва на 2016-2020 роки та з метою забезпечення постійного діалогу влади з бізнесом, в районі діє координаційна рада райдержадміністрації з питань розвитку підприємництва. Координаційна рада на сьогодні є важливим дорадчим органом, адже саме на засіданнях координаційної ради повинні обговорюватися конкретні проблеми та прийматися прозорі для громадськості рішення.
Чергове засідання координаційної ради райдержадміністрації з питань розвитку підприємництва відбулося 18 лютого 2016 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Варакути В.М. На засіданні було погоджено оновлений склад координаційної ради, опрацьовано Положення про координаційну раду райдержадміністрації з питань розвитку підприємництва, затверджено план роботи.
Разом з тим, було розглянуто актуальні питання, які турбують підприємців та потребують спільного вирішення.
Приватний підприємець Крьока Тетяна Георгіївна стурбована, що за останній період збільшилась кількість пограбувань об’єктів торгівлі і запропонувала запросити представників відділення поліції на найближче засідання координаційної ради для розгляду даного питання.
Ще одним актуальним питанням, що турбує підприємців, є благоустрій територій біля об’єктів торгівлі .Для благоустрою території, яка знаходиться поряд з об’єктами торгівлі, рекомендовано підприємцям району подавати заявки до виконкомів сільських та селищних рад (замовникам ремонтних робіт доріг та вулиць комунальної власності) з проханням включення до плану ремонтних робіт благоустрій під’їзних територій до об’єктів торгівлі з обов’язковим співфінансуванням виконаних робіт приватними підприємцями.
З метою розвитку підприємницької ініціативи, заступник голови координаційної ради райдержадміністрації з розвитку підприємництва Пономаренко Інга Валеріївна, запропонувала роботу координаційної ради постійно висвітлювати в засобах масової інформації.
Звертаємось до всіх суб’єктів господарювання малого та середнього бізнесу, в разі виникнення питань ведення бізнесу, звертатись до сектору економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації (контактний телефон 9-28-32.). У такому випадку кожна проблема буде зафіксована та окремо винесена на загальне обговорення на засідання координаційної ради райдержадміністрації.

Завідувач сектору
економічного розвитку і торгівлі
райдержадміністрації О.А.МОНАСТИРСЬКИЙ
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор